ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Pilates στην εγκυμοσύνη

Οι λόγοι που οι ειδικοί συνιστούν Pilates κατά την εγκυμοσύνη είναι πολλοί. Οι βασικότεροι είναι ότι πρόκειται για μια ήπια και ασφαλή μορφή άσκησης ακόμα και για γυναίκες που δεν έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με γυμναστική, δεν προκαλεί τραυματισμούς και γυμνάζει τους μυς που έχουν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού.

Το Pilates βασίζεται στις σωστές αναπνοές, οι οποίες είναι απαραίτητες τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό, καθώς επίσης βοηθούν στην απόκτηση σωστού έλεγχου της αναπνοής, που είναι χρήσιμο για την ημέρα του τοκετού.

Με το Pilates βελτιώνεται η καρδιοαναπνευστική λειτουργία και η φυσική κατάσταση. Η καλή φυσική κατάσταση βοηθά πολύ την επαναφορά του οργανισμού μετά τη γέννα.

Ενδυναμώνεται ο κορμός και τα άκρα γεγονός που θα βοηθήσει στην πρόληψη ή την ανακούφιση από πιθανές μυοσκελετικές ενοχλήσεις τόσο στη μέση όσο και στα πόδια λόγω του επιπλέον βάρους.

To Pilates γυμνάζει τους εν τω βάθη μύες της λεκάνης και το περίνεο που στηρίζει τα γεννητικά όργανα. Κάτι που βοηθά σε έναν πιο ανώδυνο τοκετό αλλά και να αποφευχθούν αργότερα συμπτώματα ακράτειας.

Πόλυ σημαντικό είναι η βελτιώσει και η εκμάθηση της σωστής στάσης του σώματος, της ισορροπία, και της ευλυγισίας που κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης διαφοροποιούνται. Έτσι διορθώνονται τυχών μυϊκές ανισορροπίες της σπονδυλικής στήλης.

Βελτιώνει τη ψυχολογία και βοηθά στην αποβολή του στρες που είναι λογικό να έχει μια εγκυμονούσα σε αυτή τη φάση της ζωής της.

Επίσης συμβάλλει σε ένα πιο αποδοτικό κυκλοφορικό, λεμφικό και αναπνευστικό σύστημα.

Η συνέχεια της εξάσκησης και μετά τον τοκετό, συμβάλει στο να χαθούν εύκολα τα κιλά της εγκυμοσύνης και να αποκτηθεί ένα γερό σώμα.

Σημαντικό είναι, για να ξεκινήσει μια εγκυμονούσα οποιοδήποτε είδος γυμναστικής πρέπει πρώτα να έχει την έγκριση και την άδεια του γυναικολόγου της.