ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΙΑ

Το φυσικοθεραπευτήριο Physikall, στο πλαίσιο της επέκτασης της παροχής υπηρεσιών και του εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού του, προχώρησε στην προσθήκη, στον ήδη σύγχρονο εξοπλισμό του, συστημάτων υψηλής ακρίβειας τόσο για την αξιολόγηση όσο και για την αποκατάσταση

Το φυσικοθεραπευτήριο Physikall, στο πλαίσιο της επέκτασης της παροχής υπηρεσιών και του εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού του, προχώρησε στην προσθήκη, στον ήδη σύγχρονο εξοπλισμό του, συστημάτων μέτρησης υψηλής ακρίβειας που επιτρέπουν την ακριβή αξιολόγηση και την ακριβή μέτρηση της αντοχής και της μυϊκής δύναμης του κάθε ασθενή ή αθλητή ξεχωριστά. Επίσης παρέχουν τη δυνατότητα στοχευμένης άσκησης με βιοανάδραση και προσαρμόζεται έτσι ώστε ο κάθε ασθενής ή αθλητής να βελτιστοποιήσει τα δικά του αποτελέσματα βάσει των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης του.

Τα συστήματα αυτά αποτελούν το ιδανικό εργαλείο αξιολόγησης της μυϊκής δύναμης και ένα πλήρες εργαλείο που  δίνει τη δυνατότητα για άμεση και ακριβή εκτίμηση της κατάστασης των μυών. Αποτελούν μια εξαιρετική συσκευή για αποκατάσταση όλων σχεδόν των αρθρώσεων όπως  αθλητικών κακώσεων, χειρουργεία ρήξης μηνίσκου, χιαστών, διάστρεμμα, θλάση δικέφαλων κ.α, αλλά και στην τελική φάση για αποκατάσταση εγκεφαλικών περιστατικών με προβλήματα ισορροπίας.

Αποτελούν ένα καινοτόμο προϊόν για βελτιστοποίηση της στατικής και δυναμικής ισορροπίας της νευρομυικής συναρμογής της ιδιοδεκτικότητας καθώς και για την αξιολόγηση της μυϊκής συμμετρίας και της αντοχής των κάτω άκρων.

Μπορούν να υπολογίσουν με ακρίβεια την κατανομή των πιέσεων και την κατανομή του βάρους του σώματος. Επίσης βελτιώνουν την ιδιοδεκτικότητα μέσω των ασκήσεων κατανομής του σωματικού βάρους και παρέχουν αξιόπιστα αποτελέσματα χάρη στη δυναμική που παράγει η συσκευή κατά τη διάρκεια των ασκήσεων όπως τα squats και τα push ups.

Επίσης δίνουν  τη δυνατότητα στους ασκούμενους για ένα ευρύ φάσμα ασκήσεων για τα άνω και κάτω άκρα αυξάνοντας τη δυσκολία των ασκήσεων, τοποθετώντας το Plates σε σταθερές ή ασταθείς επιφάνειες, μονοποδικά ή  διποδικά.

Με αυτό τον τρόπο δίνουν την ευκαιρία στον ασκούμενο να παρακολουθεί την πρόοδο και την πορεία των ασκήσεων του  και να συγκρίνει με τα προηγούμενα αποτελέσματα θέτοντας έτσι νέους  στόχους (βελτίωση της ισχύος – δύναμης και της ισορροπίας). Ανάλογα με το ποσοστό της μέγιστης  δύναμης του κάθε ασθενή/αθλητή μπορούν να προσαρμοστούν  οι ασκήσεις τους.

Τέλος, γίνεται ανάλυση άλματος και αξιολόγηση χαρακτηριστικών του άλματος και εξάγονται πολύ χρήσιμα δεδομένα για την αλτικότητα του ασκούμενου. Έτσι μπορεί να προσδιοριστεί η κατανομή του βάρους, η μέγιστη δύναμη ,το ύψος του άλματος καθώς επίσης και η εκρηκτικότητα.