Μαρία Καλλένου

Βιογραφικό

Η Μαρία Καλλένου  είναι φυσικοθεραπεύτρια εξειδικευμένη στην αθλητική αποκατάσταση (MSc in Orthopaedic Science and rehabilitation με κατεύθυνση Sports Physiotherapy με την διάκριση Summa Cum Laude)  και στις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος (OMT Diploma) με εξειδίκευση στο manual therapy από τον διεθνή οργανισμό International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists (IFOMPT).

Αποφοίτησε από το τμήμα φυσικοθεραπείας  Α.Τ.Ε.Ι Πάτρας το 2009. Η πτυχιακή της εργασία αφορούσε  τη  φυσικοθεραπευτική παρέμβαση σε προβλήματα οσφυαλγίας κατά την εγκυμοσύνη με τίτλο « Η επίδραση της άσκησης στον οσφυοπυελικό και οσφυϊκό πόνο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης».

Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με άριστα αποκτώντας master στην ορθοπεδική επιστήμη και αποκατάσταση με κατεύθυνση την αθλητική φυσικοθεραπεία.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία μετά την ολοκλήρωση των βασικών της σπουδών έχοντας εργαστεί σε ιδιωτικά φυσικοθεραπευτήρια σε Πάτρα και Λάρνακα με εξειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις και τα μυοσκελετικά προβλήματα, με την εφαρμογή εξειδικευμένων τεχνικών manual.

Από το 2010 εργάζεται ως υπεύθυνη του ιδιωτικού φυσικοθεραπευτικού κέντρου αποκατάστασης PhysiKALL στο Δάλι με τομέα ενδιαφέροντος την αποκατάσταση αθλητικών προβλημάτων και μυοσκελετικών παθήσεων. Επίσης, εξειδικεύεται στην εμβιομηχανική αξιολόγηση κάτω άκρου και την κατασκευή και εφαρμογή ορθωτικών βοηθημάτων έσω υποδήματος (πελμάτων) για την πρόληψη, την βελτιώση επιδόσεων και την οριστική αντιμετώπιση χρόνιων τραυματισμών.

Κατέχει πιστοποίηση στην εφαρμογή της μεθόδου Schroth για την αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης ειδικότερα για την αντιμετώπιση της ιδιοπαθούς σκολίωσης και της κύφωσης.

Εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης για ηλικιωμένους, έχει συνεργασίες ως αθλητική φυσικοθεραπεύτρια σε ποδοσφαιρικές ομάδες και ομάδες χειροσφαίρισης και προσφέρει κατ’ οίκον θεραπεία σε ασθενείς. Είναι clinical Pilates Instructor τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

Παράλληλα, παρακολούθησε σεμινάρια φυσικοθεραπείας σε Ελλάδα και Κύπρο (μεταξύ άλλων: Δίπλωμα επιμόρφωσης στην Αθλητιατρική, Hellenic OMT, McKenzie, Dynamic Taping, Kinesio Taping, Soft Tissue Mobilization, Biomechanics education, Instructor – Coach Pilates και Reformer Pilates,Schroth Method,Kinetic Flossing Technique, Blood Flow Restriction,Acupuncture Course – Βελονισμό, Ρεφλεξολογία,Bowen technique). Είναι μέλος του Παγκύπριου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.