ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Pilates για παιδιά

Εάν κάποιο παιδί αθλείται από μικρή ηλικία γίνεται πιο υπεύθυνο και πιο κοινωνικό κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ένα είδος άσκησης που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στη χώρα μας είναι το pilates. Η τακτική σωματική άσκηση και ο αθλητισμός είναι αρκετά σημαντικά  τόσο για την υγεία όσο και για τη σχολική επιτυχία των παιδιών. Τα οφέλη της άσκησης δεν περιορίζονται μόνο στη σωματική ανάπτυξη, αλλά περιλαμβάνουν ψυχικά και κοινωνικά οφέλη.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής  των παιδιών (μέχρι 11 ετών) είναι το θεμέλιο που διαμορφώνει και επηρεάζει τη μελλοντική τους υγεία αλλά και την ευημερία και την ευτυχία τους. Αυτή η περίοδος αποτελεί μια από τις κρισιμότερες περιόδους της ζωής  γιατί μπαίνουν τα θεμέλια και οι βάσεις για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων.

Tα οφέλη που έχουν τα παιδιά όταν ασκούνται είναι πάρα πολλά. Έτσι και εμείς στο φυσικοθεραπευτήριο μας με την μέθοδο Pilates για παιδιά βοηθούμε στη:

  1. Βελτίωση γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων
  2. Βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής αντοχής
  3. Διόρθωση της στάσης του σώματος
  4. Ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος
  5. Ενεργοποίηση του μεταβολισμού
  6. Βελτίωση της νευρομυϊκής συναρμογής και των αντανακλαστικών
  7. Βελτίωση της ψυχικής υγείας

Όπως φαίνεται με την άσκηση βάζουμε γερές βάσεις έτσι ώστε το παιδί να προετοιμαστεί, όχι μόνο για μια μετέπειτα καλύτερη αθλητική πορεία, αλλά κυρίως για μια επιτυχημένη και ευτυχισμένη ζωή.