ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ

Η ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος εναλλακτικής θεραπείας που στηρίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στο πέλμα και την ραχιαία επιφάνεια των ποδιών.

Η ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος εναλλακτικής θεραπείας που στηρίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στο πέλμα και την ραχιαία επιφάνεια των ποδιών. Η μέθοδος αυτή αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σαν σύνολο γι’ αυτό ονομάζεται ολιστική θεραπεία. Στόχος της ρεφλεξολογίας είναι η επίτευξη της ισορροπίας του οργανισμού, πράγμα που κατορθώνεται κυρίως μέσω της χαλάρωσης.  Στο πέλμα υπάρχουν  περισσότερες από 7000 νευρικές απολήξεις, έτσι αν χαλαρώσουν τα πέλματά θα βοηθήσουν  και τα αντίστοιχα νεύρα στο σώμα. Αυτές οι εξειδικευμένες πιέσεις προκαλούν ένα «αντανακλαστικό» ερέθισμα σε σημεία και όργανα του σώματος, με αποτέλεσμα την διέγερση του νευρικού και του αμυντικού συστήματος του οργανισμού και την ενεργοποίηση των λειτουργιών, την εξισορρόπηση και τη χαλάρωση του οργανισμού.

Στην περίπτωση του ασθενούς που δεν είναι εφικτό να γίνει εφαρμογή στα πόδια, γίνεται στα χέρια.

Πρόκειται για μια απόλυτα φυσική μέθοδο, χωρίς τη χρήση φαρμάκων και χωρίς καμία πιθανότητα παρενεργειών.

Σημαντικό είναι να ειπωθεί ότι η ρεφλεξολογία δεν θεραπεύει συγκεκριμένες παθήσεις και δεν κάνει διάγνωση ιατρικών καταστάσεων, αλλά τα ρεφλεξολογικά ευρήματα είναι πολύτιμα γιατί μπορεί να συνδυαστούν, ως συμπληρωματική μέθοδος, με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο θεραπείας, καθώς είναι τελείως φυσική και ακίνδυνη, όταν εφαρμόζεται από άτομα που έχουν εκπαιδευτεί καταλλήλως.

Η ρεφλεξολογία μπορεί να εφαρμοστεί σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και μπορεί να φέρει αποτέλεσμα σε ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων. Γιατροί σε όλο τον κόσμο σέβονται και αναγνωρίζουν την αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου συστήνοντας την ως συμπληρωματική ενίσχυση στους ασθενείς τους. Ήδη στην Μεγάλη Βρετανία έχει ενταχθεί στο εθνικό σύστημα υγείας. Η ρεφλεξολογία μας βοηθάει να ανταποκριθούμε σε πνευματικό, νοητικό και φυσικό επίπεδο και συνεπώς να βελτιώσουμε και να διατηρήσουμε την καλή υγεία σε όλες της εκφάνσεις της ζωής μας. Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα προβλήματα δημιουργούνται από άγχος γι’ αυτό  μεγάλο ποσοστό των αντιμετωπιζόμενων διαταραχών συνδέεται με το στρες.

Τα οφέλη της ρεφλεξολογίας είναι :

  • Μειώνει το άγχος.
  • Καλυτερεύει η κυκλοφορία.
  • Ενισχύεται το ανοσοποιητικό.
  • Εξισορροπεί το ορμονικό.
  • Λειτουργούν καλύτερα τα απεκκριτικά όργανα.
  • Αποτοξινώνεται ο οργανισμός.
  • Οι λειτουργίες του οργανισμού εναρμονίζονται και διευκολύνεται η διαδικασία αυτοθεραπείας του ατόμου.